Life Science Seminars
University of Cologne

November 26, 2019

DateSeminarLocation

Tuesday,
26.11.2019
9:00 am s.t.

Prof. Dr. Eric von Elert

Aquatic Chemical Ecology, Institute of Zoology, University of Cologne

Was macht das CO2 in unseren Ozeanen?

Host:

Prof. Dr. Hartmut Arndt

Institute of Zoology, General Ecology

 

Lectrue Room (0.24) , ground floor
Biocenter (Building 304)
Zülpicher Straße 47b 50674 Köln

Tuesday,
26.11.2019
9:45 am s.t.

Prof. Dr. Michael Bonkowski

Terrestrial Ecology, Institute of Zoology, University of Cologne

Brennende Tropenwälder, Sojaindustrie und Schweineschnitzel

Host:

Prof. Dr. Hartmut Arndt

Institute of Zoology, General Ecology

 

Lectrue Room (0.24) , ground floor
Biocenter (Building 304)
Zülpicher Straße 47b 50674 Köln

Tuesday,
26.11.2019
1:30 pm s.t.

Prof. Dr. Hartmut Arndt

General Ecology, Institute of Zoology, University of Cologne

Der Rhein und andere Binnengewässer im Würgegriff des Klimawandels

Host:

Prof. Dr. Hartmut Arndt

Institute of Zoology, General Ecology

 

Lectrue Room (0.24) , ground floor
Biocenter (Building 304)
Zülpicher Straße 47b 50674 Köln

Tuesday,
26.11.2019
2:15 pm s.t.

Prof. Dr. Jost Borcherding

General Ecology, Institute of Zoology, University of Cologne

Maßnahmen gegen den Klimawandel: Ein paar (oft verschwiegene) Fakten zur Wasserkraft als „Grüne Energie“

Host:

Prof. Dr. Hartmut Arndt

Institute of Zoology, General Ecology

 

Lectrue Room (0.24) , ground floor
Biocenter (Building 304)
Zülpicher Straße 47b 50674 Köln

Tuesday,
26.11.2019
3:00 pm s.t.

Prof. Dr. Juliette de Meaux

Plant Molecular Ecology, Institute for Botany, Universitity of Cologne

The conditions of species maintenance in changing climates

Host:

Prof. Dr. Hartmut Arndt

Institute of Zoology, General Ecology

 

Lectrue Room (0.24) , ground floor
Biocenter (Building 304)
Zülpicher Straße 47b 50674 Köln

Tuesday,
26.11.2019
6:00 pm s.t.

Prof. Peter Stehle

Universität Bonn/ Institut für Ernährungs- und Lebensmittelwissenschaften

Hunger und Fehlernährung: eine Folgenabschätzung

Host:

Prof. Stanislav Kopriva

Universität zu Köln / Kompetenzfeld Food Security

 /
Dr. Dorit Grunewald

Universität zu Köln / Kompetenzfeld Food Security

0.024
Biozentrum
Zülpicher Straße 47b